Nepalin pienviljelijäkulttuurin kehitysmahdollisuudet


Nepal on luultavasti maan rikkain maa kasvilajien monimuotoisuuden suhteen. Monet ilmastovyöhykkeet ulottuvat noin 300 metrin korkeudesta korkeille alppialueille. Tämän seurauksena luonto on tuottanut Nepalin Himalajalla valtavan monimuotoisen biologisen monimuotoisuuden. Tämä on maan suurin rikkaus.

Myös pienviljelijät ovat vuosisatojen ajan viljelleet lukemattomia riisityyppejä eri korkeuksilla. Ilmastoon sopeutuneet riisilajikkeet ovat vuosisatojen kuluessa kehittyneet pienestä maataloudesta yhdeksi maan tärkeimmistä riisigeenivarastoista. Valitettavasti tämä riisilajikkeiden rikkaus on nyt syrjäytetty lähes kokonaan perinteisillä viljely- ja riisilajikkeilla.

Väestönkasvun vuoksi suuret luonnolliset metsäalueet muuttuivat pienimuotoisiksi maatalousalueiksi. Köyhyyden seurauksena eri metsäkasvilajeihin kohdistuu valtava paine.

Nepalin eteläosassa 400 miljoonaa keskiluokan intialaista vaatii ayurvedisia raaka-aineita kulutukseen. Intialaiset kauppiaat ostavat joka vuosi valtavat määrät luonnonvaraisesti kerättyjä raaka-aineita nepalilaisilta kauppiailta, jotka kehottavat nepalilaisia ​​kyläläisiä hyödyntämään alkuperäismetsät niiden hyödyntämiseksi(saamiseksi). Tämän tyyppinen villi toiminta ei rajoita sitä, että kaikki revitään köyhyyden takia ajattelematta tulevaisuutta. Tällä tavoin menetetään yhä enemmän alkuperäisiä kasvi- ja yrttilajeja. Erityisesti kärsivät ayurvediset lääkekasvilajit, mutta myös erityisen korkealta tulevat kasvit.

Ayurvedassa käytetään noin 1250 kasvilajia, joista 400 enimmäkseen. Yli 200 lajia on nyt uhattuna. Jotkut ovat suojeltuja, mutta köyhyyden aiheuttama liikakäyttö jatkuu edelleen valvomattomana myös laittomuuden yhteydessä. Tämä tilanne pahenee myös ilmastonmuutoksen vuoksi. Kausittaiset sateiden rytmit muuttuvat ja sateet lisääntyvät ja edistävät eroosiovaurioita.

Lyhyesti sanottuna Nepalin Himalajan biologista monimuotoisuutta uhkaavat väestönkasvu, köyhyys, perinteiset maatalousmenetelmät ja ilmastonmuutos.

Osana OneWorld-oppimiskeskuksen kehityshankkeita ollaan luomassa suuria biovyöhykkeitä, joissa Himalajan rikas biologinen monimuotoisuus on suojattu siellä asuvien pienviljelijäyhteisöjen taloudellisen kehityksen avulla.

Metsäalueet muunnetaan kestäväksi luonnonvaraiseen keräilyyn ja maatalousalueet muunnetaan Demeter (orgaaninen) viljelyyn ja ovat kansainvälisesti tunnustettuja. Markkinoimalla laadukkaita tuotteita länsimaisilla luomumarkkinoilla pienviljelijät voivat ansaita terveitä tuloja, syödä paremmin ja nostaa itsensä köyhyydestä kasvattamalla ja suojelemalla uhanalaista biologista monimuotoisuutta. Tällä tavoin köyhyyteen liittyvistä saalistajista tulee vakaita ekologeja, jotka säilyttävät voimavaransa jälkeläisilleen ja ovat ylpeitä siitä. Tämä on ainoa todella toimiva tapa, jolla biologinen monimuotoisuus voidaan säilyttää luonnossa.

Luomuviljely Chepangissa – projekti yhteistyössä saksalaisen Welterhungerhilfe e.V.: n kanssa

Tässä metsänistutus Demeter-luonnonmukaisella viljelyllä toteutetaan ruokaturvan ja tulojen tuottamisen vuoksi Chepang-heimolle, jota uhkaa sukupuutto.

Uudelleen ajattelu jatkuvan menestyksen kautta

Auttaakseen ihmisiä, on muutettava ajattelu- ja toimintatapoja. Nämä välttämättömät muutokset voidaan saavuttaa vain, jos tulokset ovat taloudellisesti kannattavia: maanviljelijöiden on löydettävä oikeanlaisia(turvallisia) ostajia orgaanisille, ympäristöystävällisille tuotteilleen ja saatava kohtuulliset hinnat. Toimivalla kehitysavulla on oltava inhimilliset kasvot. Apu ei saa olla monistamista ja edistyminen on saavutettava mahdollisuuksien mukaan omilla ponnisteluilla. OneWorld auttaa ihmisiä auttamaan itseään, jotta ihmiset säilyttäisivät ihmisarvonsa. Avustajista tulee kannattajia ja epäoikeudenmukaisuus tavaroiden maailmanlaajuisessa jakelussa saadaan veljellisesti tasapainoon. Tällä tavalla kestävä menestys luo kestävää kehitystä yhdelle maailman köyhimmistä alueista.

Toiminta

OneWorld seuraa pienviljelijöitä ja keräilijöitä tuotannosta markkinoille pääsyyn. Aloite auttaa voittamaan tärkeimmät esteet, kuten kustannusten hallinta ja monimutkaiset muodollisuudet tärkeille sertifikaateille. Samalla se kannustaa pienviljelijöitä ottamaan henkilökohtaista vastuuta, auttaa heitä perustamaan osuuskuntia ja kouluttaa heitä biodynaamisen viljelyn pariin. Tällä tavoin he oppivat olemaan huomaavaisempia viljellyn maan suhteen ja elämään terveellisemmin. OneWorld ostaa viljelijöiden tuotteet taatusti kohtuullisin hinnoin ja markkinoi niitä sitten Nepali Gardens -brändillä. OneWorld korostaa myös ekologista vastuutaan viljelemällä monenlaisia ​​uhanalaisia ​​lääkekasveja ja edistää siten aktiivisesti biologista monimuotoisuutta Himalajan alueella.

Comments are closed

Viimeisimmät artikkelit
Kategoriat